Tack till alla våra trogna sponsorer som stöttar och håller Rejsa rullande
Inför träffar
05-05-11 & 12 Kinekulle, avancerad förarkurs & licenstagning
2660 besök totalt
Jörgen (Jet)
Stockholm/Skogås
Här sen Apr 2003
Inlägg: 19311


Trådstartare
Något du undrar över pm:a mig eller maila Åke.

Avancerad Förarkurs bankörning med licenstagning

Kinnekulle / Skövde 11 Maj

Kinnekulle / Skövde 12 Maj



( Samma kurs ges två dagar i rad för att instruktörerna skall slippa resa så mycket till och från banorna )



Efter att ha gått några förarkurser här hemma i Sverige och i England så kom jag på att det saknades nån bra här i hemma i Sverige. Inriktningen skall vara - Hur blir du snabbare och säkrare på bana med din egen bil.



Tillsammans med Sven Frindelius från Scandinavian Formula School och STCC föraren Niklas Karlsson samt gamle F3 åkaren Anders Fredriccson satte vi upp riktlinjerna för hur kursen skulle vara utformad år 2001 då första kursen gick. Nu går vi in på 5 året med ett sammansvetsat erfaret gäng instruktörer och kursledare.



Kursen är upplagd så att du åker med egen bil på banan och du kan åka med din standardbil eller banpreppade bil. på kurserna har vi haft allt från nya 156:or till banpreppade Bertone Couper via 75:or med bur och till och med en 164:or. 164:ornas ägare brukar bli riktigt förvånade över hur snabba deras bilar visar sig vara när han lärde sig utnyttja den ordentligt. Flera ägare av 156 och 147 GTA:er har fått lära sig utforska sina bilars fulla potential och åkte hem snabbare och lyckligare.



En och annan hyrbil av andra märken har också synts på kurserna då alla inte har haft ordning på sin Alfa eller inte ägt nån Alfa vid kurstillfället. Mini Cooper, Golfar och Renault Clio har synts i depån.Vi släpper in andra märken, från andra klubbar på kursen också och man behöver inte vara medlem i Club Alfa Romeo. Flera nöjda Porsche och BMW åkare har synts på kurserna den senaste tiden samt några SAAB:ar.



Vi kommer att vara en instruktör på 5 deltagare. Instruktörerna kommer att åka med i din bil och ge dig konkreta råd om vad du skall jobba på direkt på förmiddagen. Sen tränar du på de momenten själv, och vi åker med igen och ser vad vi skall gå vidare med. Det blir 3 - 4 instruktörs pass under dagen. Där emellan har du fri tillgång till banan under hela dagen. De flesta brukar hinna med 15 - 20 mil på banan så det blir verkligen åka av.



All instruktion är individuell och ges personligt efter hur du kör och tar till dig de nya kunskaperna.



Instruktörerna är erfarna banrävar och tävlingsåkare som är allt annat än åkrädda och som delar med sig av sina erfarenheter på ett sånt sätt att du blir en mycket snabbare och säkrare chaufför. Många av deltagarna på kurserna förbättrade sig med mellan 5 - 8 sekunder på varvet under dagen och generellt får kurserna en mycket bra utvärdering.



De pengar och den tid du avsätter på en förarkurs är i regel bättre investerade pengar än de förbättringar och trimmningar du gör på din bil. Det finns ofta MYCKET mer fart och resurser att ta ut ur din bil om du bara får hjälpen att hitta det på ett säkert och bra sätt.



om man tittar på våra banmöten i klubben så är det sällan killarna med de värsta och ballaste bilarna som är snabbast runt varvet, till råga på allt så sitter de och flinar bakom ratten och har roligt trots att deras bilar knappast är märkvärdiga !



Du får en instruktionsvideo som skickas ut veckan innan som du skall titta igenom hemma noga för att vi skall slippa traggla teori pass på banan. Du får också fylla i papper om dina tidigare erfarnehter och vad du förväntar dig att få ut av kursen. Då kan vi kan placera dig med rätt instruktör samtidigt som vi vet vad du vill slipa extra på under din dag på banan.



Du får frukost när du kommer fram till banan på morgonen, lunch, massor av fika och läsk samt diplom och racinglicens.



För de som vill övernatta kvällen innan för att vara pigga och utvilade på morgonen kommer vi att ordna vandrarhemsövernattning tillsammans med instruktörerna till ett bra pris.



Kursens pris är 2 800 kronor och vi har ett maximerat antal deltagare så det kommer nog att bli fullt snabbt. När du genomfört kursen får du också svensk racinglicens vilket gör att du kan tävla i Corse serien eller köra långlopp eller annan banracing.


Flera deltagare har fått kursen i present eller låter den snälla chefen på sitt företag få en utbildningsfaktura på beloppet.



Vill du veta mer ringer du Åke Nyberg på 0708 - 407 407 eller skickar ett mail till ake.nyberg@molekyl.se



Vänta inte för länge, det brukar bli fullt snabbt.



Till Kurserna på Kinnekulle är även Norska Alfa Romeo klubben inbjuden

_________________
Jörgen Eriksson
Citera
Jörgen (Jet)
Stockholm/Skogås
Här sen Apr 2003
Inlägg: 19311


Trådstartare
Det börjar dra ihop sig

_________________
Jörgen Eriksson
Citera
Johan Samson
Göteborg
Här sen Mar 2003
Inlägg: 2224



Det lät intressant! Men så hittar man tråden för sent...

Kommer ni köra fler tillfällen i sommar? I så fall inte helt omöjligt att jag vill gå kursen...

_________________
Aston Martin V8 Vantage
Haase DD2 kart
BMW i3S
Tesla Model Y Performance

NS: 38 varv
Citera
Inför träffar
05-05-11 & 12 Kinekulle, avancerad förarkurs & licenstagning
2660 besök totalt
Tack till alla våra trogna sponsorer som stöttar och håller Rejsa rullande